luni, 18 ianuarie 2010

Analiza astrologica a lui 2010

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow
http://www.handclow 2012.com/ astroflash. htm

Luna Noua în Capricorn (Eclipsa de Soare): 15 ianuarie 2010

"Am ajuns acum la Luna Noua din Capricorn, o perioada de cautare sufleteasca profunda pentru toti si, de asemenea, o perioada in care putem evalua analiza de la Solstitiul de Iarna. Chiar daca au trecut doar cateva saptamani, analiza pe care am facut-o pentru Solstitiul de Iarna are cateva elemente care necesita atentie. Dati-mi voie sa incep cu cateva cuvinte despre astrologie, in general.

Am studiat realitatea prin lentilele astrologiei inca din 1965 si, de multe ori, acuratetea  astrologiei s-a dovedit a fi remarcabila. Apoi, in 2007 am adaugat la analizele mele astrologice factorul lui Calleman privind Zilele si Noptile celor Noua Cicluri, iar puterea de prezicere rezultata din folosirea acestor doua metode a fost uluitoare. Intrucat majoritatea oamenilor sunt preocupati de siguranta financiara, urmaresc previziunile financiare, iar de la Echinoctiul de Toamna, predictiile financiare nu au functionat foarte bine. Nu am pomenit nimic despre acest lucru, deoarece nu puteam intelege ce anume se intampla. Aceasta diminuare a validitatii analizelor financiare astrologice m-a obligat sa-mi pun puternic la indoiala propriile-mi capacitati. Totusi, acum, ca pot evalua analiza Solstitiului de Iarna prin prisma evenimentelor recente, cred ca inteleg ce anume se intampla. Amintindu-ne faptul ca Solstitiul de Iarna are o influenta  puternica pana la Echinoctiul de Primavara, s-ar putea sa doriti sa cititi din nou analiza Solstitiului de Iarna,  Dupa aceasta recapitulare, vom analiza Luna Noua.

Analiza Solstitiului de Iarna din 2009 este una dintre cele "mai grele" analize pe care le-am publicat vreodata, pe care am scris-o in timp ce ma aflam intr-o stare de indoiala cu privire la influenta astrologiei in aceste zile. Acea analiza mi-a testat propria mea capacitate si precizia astrologiei in general, iar acum apare si motivul. Bineinteles ca, au trecut doar cateva saptamani scurte de cand Soarele a intrat in Capricorn, desi un camp de rau augur se formeaza cu rapiditate, posibil din cauza ca Pluton se afla si el in primele grade din Capricorn. Am spus ca aceasta noapte va fi o noapte colectiva a sufletului. Drama a inceput in ziua de Craciun, cand un terorist sinucigas aproape ca a distrus un avion ce ateriza in Detroit, avand la bord 238 pasageri. Curand dupa aceasta, pe 30 decembrie, la Khost, in Afganistan, un alt terorist cu bomba asupra lui, a sarit in aer ucigand si cativa agenti CIA. Dupa cum a descris New York Times (5 ianuarie 2010) aceasta tragedie, acest atac a fost  "o lovitura devastatoare pentru operatiunile spionilor agentiei (CIA) impotriva militantilor din zonele muntoase indepartate din Afganistan, eliminand o echipa de elita ce folosea un informator cu acreditive puternice de jihad. In plus, atacul a amanat speranta de a strapunge gradele superioare ale Al Qaidei si a parut totodata a fi o dovada puternica a capacitatii militantilor de a riposta impotriva urmaritorilor americani." Aceasta inseamna ca, imediat dupa ce Obama si-a anuntat angajamentul profund fata de razboiul din Afganistan si dupa ce a primit Premiul Nobel pentru Pace, au existat doua lovituri de rau augur pentru efortul american.

In plus, am notat ca "repetarea tiparului imperiului mondial (Roman) va fi testata in aceasta iarna," iar aceasta perioada va fi o "perioada de evaluare a valorilor americane." (Acest lucru se intampla deoarece Luna din harta Solstitiului de Iarna era in conjunctie cu Luna in Varsator din harta SUA de la 1776 si totodata cu Nodul Sud al Presedintelui Obama.) Am scris, de asemenea, ca intrucat Marte in Leu a devenit retrograd cu o zi inainte de Solstitiu, va fi un "semn de rau augur pentru evenimentele de pe plan international" , iar aceasta din cauza atitudinii pro-razboi pe care SUA a adoptat-o chiar inainte de Solstitiu, "SUA se va afunda si mai adanc, intrucat Marte este retrograd pana pe 10 martie." Si exact acest lucru se si intampla. Totusi, piata financiara nu a parut sa raspunda tranzitelor, cum ar fi Saturn – cuadratura – Pluton din 15 noiembrie. In plus, am notat ca "bancherii au realizat o lovitura de stat in SUA" – iar acum pot observa ca aceasta este cauza reala a distorsiunilor astrologice, impreuna cu denaturarea pachetului stimulativ de 787 miliarde $. Avand in vedere lovitura de stat bancara si implicarea SUA in razboiul din Orientul Mijlociu, ultimul lucru pe care Elita il va ingadui este o criza financiara Occidentala. Ca sa o formulez in mod simplu, falimentul financiar a fost intarziat de situatia militara, care l-a transformat intr-o afacere de securitate nationala. Desigur, acest lucru va fi posibil pentru mult timp, iar a doua cuadratura dintre Saturn si Pluton din 31 ianuarie (imediat dupa Luna Plina in Leu) ar putea falimenta, in cele din urma, pietele nesigure, dupa cum voi mentiona mai jos.

Astrologia este inca previzibila, noaptea intunecata a sufletului a inceput, iar cele mai multe aspecte spirituale ale Solstitiului de Iarna sunt si mai uimitoare. Am ales doua yoduri uluitoare in harta Solstitiului, spunand ca "Yodurile reprezinta schimbari interioare din fiecare persoana, care transforma realitatea exterioara." Yodul cu Nodul Sud in Rac insemna "cea mai profunda vindecare si accesul mistic din aceasta iarna atrage putere din experienta hranitoare din trecut . . . cand am trecut prin perioade grele si am fondat din nou comunitatea, in pofida politicienilor stupizi si a negustorilor de putere." In ceea ce priveste celalalt yod, cu Marte retrograd in Leu, am spus ca transformarile spirituale care ne imping pe cai noi de evolutie vor "atrage putere din transcenderea identitatii noastre de razboinici." Nu am avut nici o idee despre cum vom observa toate acestea, pana in momentul in care am vazut filmul Avatar, la scurt timp dupa Solstitiul de Iarna. Acest film ajuta milioane de oameni sa atraga experiente hranitoare din trecut (Pandora ca fiind Edenul), si-i incita pe oameni, chiar si pe militaristi, sa transceanda identitatea de razboinic. Prevad ca filmul Avatar va continua sa ruleze la cererea publicului, deoarece multi oameni il vor viziona de doua sau trei ori. Yodurile din Solstitiul de Iarna se conecteaza direct cu lumea Edenica, ne-agresiva din Avatar, iar pentru ca atat de multe milioane de oameni traiesc acest lucru, mintea colectiva isi aminteste de Ciclul Regional cu durata de 100.000 de ani. In imaginatia noastra, aceasta perioada lunga si contemplativa, in care eram in armonie cu natura, depaseste dezintegrarea structurilor din Ciclurile Planetar si National; din sursa cea mai profunda, filmul Avatar a readus speranta în lume.

Acum, haideti sa ne intoarcem la momentul prezent, in care hoinarim in noaptea noastra colectiva si intunecata a sufletului si in care miilor de calatori li se spune ca trebuie sa li se scaneze corpurile, daca vor sa zboare. Ei stiu ca sentimentul decentei nu le este respectat; pentru unii, acest fapt poate chiar evoca imagini cu evreii condusi in camerele de gazare, din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Asadar, haideti sa examinam harta pentru Luna Noua din Capricorn, ca sa vedem cum putem folosi in mod constient energiile din ceruri, ca sa ne pregatim pentru trezirea noastra apropiata. Ziua a Saptea din Ciclul Galactic incepe la 2 noiembrie 2010, doar peste zece luni scurte. [Vezi Codul mayas de Barbara Hand Clow, carte in curs de aparitie la Editura For You.]

Mesajul primar al hartii Lunii Noi este: Acceptati adevarul acum, acceptand responsabilitatile de neevitat, iar apoi puteti folosi metode deosebit de creative ca sa vizualizati moduri de a face sa se petreaca lucruri noi. Acest lucru se intampla deoarece Luna Noua in Capricorn este  in conjunctie cu Venus in sextil apropiat cu Uranus in Pesti. Venus aduce intuitie feminina Lunii Noi in Capricorn, care in mod normal este practic, iar sextilul cu Uranus in Pesti aduce intuitie creativa puternica care apare in viziuni. Aceasta este o amprenta puternica, deoarece Luna Noua/Venus reprezinta o eclipsa solara apropriata, intrucat Nodul Nord in Capricorn este doar la 4 grade distanta. Aceasta lunatie are de-a face in intregime cu renuntarea la caile vechi si alegerea lucrurilor complet noi si unice. Puternica tema a Capricornului primeste forta suplimentara de la Mercur aflat in Capricorn, care este stationar in timpul Lunii Noi, iar apoi intra in miscare directa, la cateva ore dupa eclipsa! Uau! Apoi, Pluton in Capricorn in conjunctie cu Mercur este in cuadratura stransa cu Saturn in Balanta. Saturn a devenit retrograd (pana pe 30 mai) cu cateva zile inainte de aceasta Luna Noua, astfel ca in lunile care urmeaza vom face o lucrare de structurare interna si profunda.

Luna Noua/Venus in sextil cu Uranus va ofera ocazia de a reflecta asupra valorilor voastre creative de baza. Cu Marte retrograd in Leu, care creeaza haos in timpul nebuniei colective globale, irationale si violente, de ce sa nu schimbati lucrurile la care sunteti conectati? Modul in care va schimbati pe voi-insiva va schimba, in cele din urma, lumea voastra. Ca intotdeauna, Luna Noua planteaza o samanta noua, iar apoi samanta incolteste si acumuleaza energie pana la Luna Plina, cand Luna Plina  in Leu va fi in conjunctie cu Marte retrograd. Mai bine ati dobandi un simt al orientarii cu privire la valorile de baza si potentialul vostru creativ din timpul acestei Luni Noi, sau va veti simti furiosi pe lume in timpul Lunii Pline din 29/30 ianuarie. Judecand dupa campul global in care traim, si care pare sa se intensifice atat de rapid de la Solstitiul de Iarna, furia in exces va fi o problema pentru multi oameni. Elita ar putea continua sa violeze planeta noastra si sa incite la tot mai mult razboi, insa voi puteti sa va conectati cu Natura, la fel cum poporul Na'Vi al Pandorei se conecta la alte forme de viata ca sa impartaseasca energie.

Luna Noua in Capricorn din acest an este o ocazie frumoasa si cu adevarat creativa pentru fiecare dintre noi. Daca ne reunim cu totii, suntem cu mult mai puternici decat orice nebunie colectiva. In mod uimitor,  pe masura ce Marte se deplaseaza inapoi in cer, aceasta planeta influenta este total neaspectata in timpul Lunii Noi. Descrierea influentei planetelor neaspectate este intotdeauna dificila, asa ca voi oferi cateva idei: intrucat aceasta lunatie este o influenta eclipsa solara, "singuraticul" Marte exercita o influenta foarte puternica. Acest lucru inseamna ca folosirea agresiunii si puterii este intr-un fel deconectata de realitate si sisteme, astfel ca ma gandesc ca acest lucru s-ar putea manifesta in 2 directii puternice: 1) Indivizii s-ar putea simti foarte liberi de a face doar ceea ce doresc si asuma consecintele, si 2) Occidentul se poate trezi si recunoaste faptul ca pierde razboaiele din Orientul Mijlociu. Dupa cum deja am spus, un faliment economic este probabil singurul lucru care ar determina retragerea SUA din Orientul Mijlociu. Şi, intrucat Saturn face cuadratura cu Pluton imediat dupa Luna Plina in Leu, este posibil ca acest aspect va declansa un faliment financiar ce va produce renuntarea la agresiunea Occidentala.

In mod sistematic, din primavara trecuta, spiritualitatea si vindecarea au constituit fortele centrale care ne transforma viata sub influenta puternicei Triple Conjunctii - Jupiter/Chiron/ Neptun in Varsator. In timpul acestei Luni Noi, in cele din urma, Jupiter trece de  Chiron/Neptun, ultima trecere din Tripla Conjunctie. Sub influenta ei, multi dintre noi am crescut din punct de vedere spiritual si ne-am confruntat cu o serie de momente cruciale de vindecare, iar acum suntem ca niste fiinte noi-nascute. Filmul Avatar a aparut in timpul apogeului Triplei Conjunctii, care ne ajuta sa vedem ca vindecarea noastra individuala este, intr-adevar, o chestiune colectiva. Acum, ca Jupiter iese din Tripla Conjunctie, initierile noastre individuale si momentele cruciale de vindecare nu vor mai fi atat de impresionante si coplesitoare. Jupiter se deplaseaza in Pesti imediat dupa aceasta  eclipsa solara, care va initia o trezire spirituala in sistemul solar. Jupiter este resedinta Maestrilor  Universului care calauzesc Pamantul, prin urmare aceasta planeta ne leaga cu universul. Filmul Avatar este o poveste extraordinara despre schimbarea curajoasa si subjugarea partii intunecate. Aceasta tranzitie subtila spre o speranta noua pare adevarata, deoarece filmul este galactic si universal, nu doar solar si pamantean. Aceste e un semn ca perioada de carantina a Pamantului se incheie, iar inimile noastre se reconecteaza cu universul. Multi indivizi au facut pasi uriasi in lucrarea lor personala in timpul Triplei Conjunctii, iar acum lumea se va schimba cu repeziciune, deoarece intelepciunea universala se revarsa peste ea. Multi dintre voi trebuie sa faceti o munca foarte buna in atingerea dimensiunilor subtile, facand posibil ca o lucrare creativa precum Avatar sa fie realizata in premiera pe Pamant.

Chiron si Jupiter sunt foarte apropiate si vor intra in conjunctie la mijlocul lui februarie 2010, de asemenea in conjunctie cu Luna Noua in Varsator. Vom examina aceasta Luna Noua revelatorie din luna februarie, care este de ziua mea de nastere. Pentru moment, este suficient sa spun ca de acum inainte trezirea noastra personala si spirituala si crizele de vindecare vor fi mai putin intense, desi  lumea se va transforma in mod mai intens, ca urmare a initierilor noastre semnificative. In cele din urma, Jupiter la 29 de grade in Varsator se echilibreaza ca sa se mute in Pesti, in timp ce face inconjunctie cu Saturn recent retrograd. Asadar, planeta cea mare a Maestrilor il impinge pe Saturn sa ne inspire sa ne echilibram energia in adancul fiintei noastre. Trebuie sa ne linistim si sa contemplam  universul in timpul nebuniei colective si crescande de pe Pamant.

Multi dintre voi veti avea perceptii uimitoare in timpul acestei eclipse, intrucat Jupiter face sextil cu Pluton/Mercur in Capricorn. [poate ca multi dintre voi vor crede ca cei care calatoresc cu avionul vor fi obligati sa se imbarce si sa calatoreasca dezbracati, daca Occidentul nu inceteaza sa atace Orientul.] Retineti, in conformitate cu Calleman, Orientul domina Occidentul in timpul Noptilor din cadrul Ciclurilor. Astfel ca, de vreme ce suntem in Noaptea a Sasea, Occidentul ar face mai bine sa accepte adevarul. In momentul in care un sistem de securitate este redus la lenjerie de corp si pantofi, este momentul sa eliminam in primul rand cauza problemei - razboiul. Aveti in vedere sa va folositi puterea personala si creativitatea abundenta, ca sa va mentineti calmi in timpul fricii colective şi nebunesti, deoarece aceasta Luna Noua este incarcata cu potential creativ abundent, pentru fiecare persoana de pe Pamant."

Niciun comentariu:

 
Art Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryAlterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro