sâmbătă, 16 mai 2015

Ultimul si primul OZN in Romania?



Fenomen ciudat în nordul Moldovei. Ţăranii din Poiana jură că un OZN le-a călcat satul, iar fiinţe misterioase bântuie pe uliţe şi bagă groaza în ei

Sătenii din Brăieşti, o localitate din judeţul Botoşani, spun că au dovada perfectă privind existenţa extratereştrilor. Este vorba despre un cerc uriaş apărut pe câmpurile din afara satului, locul unde ar fi aterizat un OZN. Oamenii se plâng că tot felul de personaje ciudate se plimbă pe uliţe şi îi bagă-n sperieţi.
Obiectele Zburătoare Necunoscute( OZN) fascinează omenirea de câteva decenii, iar prezenţa lor a fost semnalată documentar încă din perioada antichităţii. Viaţa în afara spaţiului terestru, celebrii extratereştrii şi atitudinea lor faţă de umanitate fascinează şi astăzi.
Doveziile, deşi negate de autorităţi, continuă să apară. Ultima mărturie a prezenţei extratereştrilor în România spun că o au nişte ţărani din satul botoşănean Poiana, comuna Brăieşti. Un grup de săteni sunt gata să jure pe cele sfinte că satul lor a fost călcat de extratereştrii. Cu mândrie spun că au dovada incontestabilă.

OZN-ul a aterizat pe ogoarele de la Poiana

Poiana este un cătun idilic din judeţul Botoşani. Situat la doar 24 de kilometri de reşedinţa de judeţ, municipiul Botoşani, satul se cufundă între dealuri împădurite. Un loc ideal pentru apariţia fenomenelor paranormale. Sătenii, agricultori simpli şi crescători de vite, spun că, într-adevăr, în satul lor se petrec lucruri necurate. Acum o lună şi jumătate, povesteşte nea Valuţă Burlacu, un bătrân din satul Poiana, la două şi jumătate noaptea, a văzut două lumini pe cer.
”Una s-a îndepărat, iar cealaltă parcă s-a lăsat pe câmp. Fără zgomot”, povesteşte nea Valuţă. Nu s-a îndoit nimeni. Valuţă Burlacu a fost locotenent comandor de aviaţie şi nu se sperie cu una două. ”A făcut, domne, armata la Bobocu la aviaţie”, spune cu admiraţie, Dan Pădurariu, un sătean ceva mai tânăr.
Pe uliţele satului, a doua zi, au început să circule zvonurile. Nea Pădurariu pleacă în recunoaştere, în locul unde s-ar fi lăsat pe pământ luminiţa. Se întoarce speriat şi spune că pe câmp, lângă o mlaştină din spatele satului, se află un cerc cu diamentrul de şapte metri. Era şi urma unei arsuri.
Cercul de pe câmp descoperit de sătenii din Poiana FOTO Cosmin Zamfirache
”Era aşa ca atunci când dădeam foc la mirişte şi creştea iarba deasupra. Este perfect rotundă. Cu ce poţi să faci aşa un cerc perfect aici, la Poiana? Nu ai cu ce. Şi, mai ales aşa, peste noapte, fără zgomot. Este un OZN. Ăştia cred că sunt extratereştrii”, spune convins Dan Pădurariu.
De altfel, şi fostul aviator spune că, într-adevăr, este cu siguranţă ceva nepământesc pe câmpurile oamenilor. Din acel moment, nimeni nu a mai dus vitele acolo la păscut şi niciun sătean nu s-a atins cu plugul de bucata de pământ.

Extratereştrii la Poiana

Vestea a circulat din casă-n casă, astfel că unii săteni au început să facă o serie de corelaţii. Nea Petrică, un alt bătrân din sat, spune că, exact de când a fost descoperit cercul pe pământ, au început să umble prin sat oameni ciudaţi, care nu au mai fost văzuţi pe acolo.

Dan Pădurariu săteanul din Poiana care a descoperit cercul de pe câmp FOTO
Cosmin Zamfirache ”Aici ne ştim toţi. Şi au fost de atunci tot felul de străini. Aşa, fără ţintă. Doamne fereşte!”, spune bătrânul. Oameni ca nea Petrică, sunt convinşi că extratereştrii pot lua formă umană şi au umblat o vreme prin Poiana.

Extratereştrii ne vizitează din secolul al XVI lea

Povestea întâlnirilor românilor cu extratereştrii are o tradiţie de aproape 500 de ani. Prima consemnare apare în Letopiseţul Moldovenesc. ”Sămn mare s-au arătat pe ceriu, c-au strălucit dinspre miadzănoapte ca un chipu de om, de-au stătut multă vreme şi iară s-au ascuns în văzduh”, se arată în această lucrare. Apariţia obiectelor zburătoare neidentificate a fost apoi atestată, în 1913, 1967 şi, fără întrerupere, până în 2007.
Pădurea Baciu, de lângă Cluj Napoca, Alexeni, Mălina sau Lacul Bâlea sunt doar câteva dintre locaţiile cu tradiţii pentru consemnarea apariţiei OZN-urilor. O apariţie misterioasă recentă a avut loc la Câmpia Turzii, în octombrie 2007. În timpul unui zbor de antrenament, carlinga unui avion care decolase de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii a fost avariată după un contact cu obiecte zburătoare neidentificate.
Culmea, pe 27 aprilie 2015, sătenii din Sigmir, Bistriţa Năsăud au spus că pe câmpurile din afara satului au găsit cercuri cu urmă de arsură, asemănătoare celor de la Poiana, judeţul Botoşani. De alfel, sătenii din judeţul Botoşani susţin că nu au anunţat pe nimeni de vizitatorii ciudaţi de la ei din comună, convinşi că nu vor fi crezuţi.
Read more: http://filedelumina.ro/2015/05/05/taranii-din-poiana-si-ozn-ul/#ixzz3ZfLyuGIa

OZN la Targoviste 1595

România, ca orice altă ţară din această lume, a fost vizitată încă din cele mai vechi timpuri de diverse civilizaţii extraterestre. De cele mai multe ori, aceste vizite au fost fie ignorate sau pur şi simplu nu au fost consemnate din motive încă necunoscute.
Prima consemnare cu privire la apariţia unui OZN s-a produs în 15 octombrie 1595 la Târgovişte. În acele vremuri, oraşul doar ce fusese cucerit de turci după o bătălie crâncenă. Turcii, victorioşi, au pregătit fortificarea zidurilor pentru a putea întâmpina atacurile lui Mihai Viteazul.
Într-un ziar din Transilvania s-a scris că în ziua de 15 octombrie 1595, deasupra cetăţii Târgovişte a apărut o cometă uriaşă. Fenomenul a durat nu mai puţin de 3 zile, adică până în momentul în care războiul s-a încheiat cu victoria turcilor.
Interesant este faptul că mulţi ani mai târziu oamenii de ştiinţă au stabilit că în acea perioadă nu a existat nicio cometă care să fie vizibilă de pe Terra. De aici se poate deduce că lumina de pe cer a aparţinut unui obiect spaţial neidentificat, care probabil a venit în zona respectivă pentru a admira spectacolul oferit de oameni.
Imediat după ce lupta s-a terminat, lumina uriaşă de pe cer a dispărut ca şi cum nu ar fi existat niciodată. În vremea respectivă, nu se cunoştea termenul de extratereştri sau OZN-uri, motiv pentru care oamenii au crezut că este vorba despre o banală cometă.
targoviste
Notă: o cometă apare mai multe zile la rând, cam la aceeaşi oră şi cam în acelaşi loc pe cer; de asemenea, ea este văzută simultan de pe zone întinse ale globului. Fenomenele de acest fel erau în acea perioadă atent consemnate, faptul că nu există nici o altă menţiune şi faptul că nu putem lua în considerare, având în vedere durată observaţiei, nici un alt fenomen natural, ne face să declarăm observaţia că neidentificată

vineri, 1 mai 2015

Restaurare scandaloasa


Este interesant ca au pus steagul american cu acvila in varf, nu steagul obisnuit, iar banii pentru reabiliare au fost donati din findul ambasadorului american.

Biserica evanghelică fortificată, Moardăş (DN14 Sighişoara-Sibiu)
Povestea începe pe la 1880…

Biserica fortificată Moardăş/Mardisch, pe cînd avea turn şi drumuri de strajă (desen de Schlichting)
…cînd turnul aflat în partea de vest a bisericii se arăta a fi cam la ananghie structurală. În timp ce mai tot satul (ehee, comunitate săsească, toţi pentru unul, unul pentru toţi, nu fiecare de capul lui), de la vlădică la opincă se afla în pădure să aducă lemn pentru sprijinirea turnului, acesta nu mai suportă tensiunea aşteptării şi se prăbuşi.
Şi aşa i-au rămas urmele sub formă de movilă pînă în zilele noastre, cînd şi biserica însăşi începu să dea semne de oboseală, învinsă nu de asupritori, ci de democraţia care le deschise calea şi ultimilor saşi rămaşi în satul pe care ei îl întemeiaseră.
Timp de 15 ani ansamblul rămase pustiu. Micile reparaţii de întreţinere executate de către proprietar păreau doar să amîne momentul în care istoria avea să-şi urmeze implacabilă tendinţa de a se repeta. Şi totuşi datorită acestor mici lucrări clădirile au rezistat pînă în momentul în care soarta şi acţiunea au adus laolaltă o mînă de oameni sprinteni, care i-au sărit în ajutor.
…iar istoria se mai scrie şi astăzi

Mark H. Gitenstein şi Libby Gitenstein la Moardăş
Where there’s a will, there’s a way, spune englezu’. Şi americanii găsiră de cuviinţă să nu lase bunătate de moştenire culturală să se prăpădească. Mintea lor deschisă aprecie cum se cuvine patrimoniul nostru şi se lăsă astfel convinsă de niscaiva vorbe meşteşugite şi de un proiect bine scris să pună la bătaie suma de 39.200$. Şi pare-se că rău nu le păru.
Şi aşa de bine prinse fondul acesta, că acum, după doi ani de cînd începu tărăşenia, biserica nu mai este în pericol. Ba mai mult, are prieteni care i-au rămas aproape şi şi-a cîştgat şi alţii noi, care pun cu toţii barbă lîngă barbă, să găsească o cale de-a lăsa şi celor ce vin o istorie vizibilă şi palpabilă.
Şi uite aşa a ajuns Excelenţa Sa împreună cu soţia la Moardăş, sătuc ascuns de dealurile printre care şerpuieşte apa Calvei, de se cruceau băbuţele de aşa minune şi de steagurile de mătase. Aşa onoare n-a mai trăit nici primarul, nici subsemnata.
Pe post de happy-end…
…nu pot să nu vă spun de cuvintele bune pe care le-a rostit ambasadorul, un pasionat de cultură şi patrimoniu (de altfel l-a şi menţionat de cîteva ori pe Charles, Prinţ de Wales, pentru eforturile pe care le depune pentru conservarea patrimoniului transilvan), care a apreciat cum se cuvine moştenirea săsească a Moardăşului, “mai veche decît Statele Unite“.
Şi închei povestindu-vă că în vremurile aspre de demult era posibil în unele locuri să se dea alarma de atac foarte repede dintr-un sat în altul, pentru că dintr-un turn de biserică fortificată se vedea următorul şi tot aşa. Astăzi au apărut clădiri noi şi poate păduri care nu mai lasă turnurile să comunice vizual.
Dar chiar şi aşa, pe 28 octombrie 2011 din biserica fără turn de la Moardăş s-a văzut  America.



Acoperiş "verde" la accesul în cor

Accesul în cor fără plante, dar la fel de eco după reparaţii

S-au spus lucruri frumoase...

...steagurile nu au fluturat din lipsă de vînt...

...tricolorul în stand-by

...şi panglica a fost tăiată

o bucăţică de panglică a fost purtată pe toată durata ceremoniei. Respect!

Turul final al ansamblului



 
Art Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryAlterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro