miercuri, 8 aprilie 2020

Puterea de autovindecare cu Doctorul nostru interior"Hai să vă spun o chestie care vă ajută mult și este crucială în lupta cu acest virus și nu numai. Și este, uneori, singurul ajutor. Și îl avem în noi, nu depinde de exterior.

Am învățat-o și eu în peste 10 ani, de când conștientizez asta. Am mai spus-o și în alte circumstanțe, dar nu m-a băgat nimeni în seamă. O mai spun la prieteni, la un pahar de vin.  

Organismul nostru este o mașinărie. Ca o navă mamă, în care trăim noi, conștiința nostră. Sufletul. Sau cum vreți voi.

Noi trăim și ne deplasăm și gândim datorită acestei mașinării.
Mașinăria asta funcționează cu energie, are o baterie internă, ca și telefonul mobil.
Bateria se încarcă și se descarcă.
Și trebuie mereu să ai un plus de baterie.
Și o să vedeți la final de ce.

//
CE ÎNCARCĂ BATERIA?
-Mintea liniștită și eliberată
-Lipsa de stres
-Lipsa fricii
-Fericirea și bucuria lucrurilor mici
-Dragostea, pasiunea, bunătatea, recunoștința, admirația...adică sentimentele pozitive
-Mișcarea fizică și sportul (de asta ne simțim “plini de energie” după... este bateria încărcată.
-Jovialitatea, jocul, inocența
-Optimismul și încrederea în tine
-Genetica proprie (“gene bune”)
-Mâncarea sănătoasă, cu nutrienți
-Oamenii buni și frumoși de lângă noi și relațiile care ne fac mai buni
-Obiceiurile zilnice (somn, meditație, muzică bună, contemplarea unui apus, copil, mângâierea unui cățel, legătura cu natura... chiar și privitul unei flori încarcă bateria)

//
CE DESCARCĂ BATERIA?
-Mintea încărcată (ca un telefon cu zeci de aplicații care rulează în background)
-Stresul de orice fel
-Frica (generată de informații negative )
-Informațiile toxice, pe care mintea le tot procesează ca să le elimine
-Panica
-Ura, răutatea, furia, gelozia, invidia, și tot spectrul de sentimente negative care consumă multă baterie
-Pesimismul și lipsa de încredere în tine
-Cauze genetice (defectele în gene )
-Bătrânețea (atât fizică ... fiind un corp mai uzat decât un corp tânăr..dar și bătrânețea mentală... )
-Obiceiurile zilnice proaste (alcool în exces, lipsă somn, vicii, etc...
-Oamenii toxici și relațiile toxice din viață 
-Toxine din mediu, medicamente toxice sau cele în exces, etc.
-Bolile cronice consumă baterie, pentru a compensa funcționarea defectuoasă a mașinăriei
-Efort fizic intens

Practic, imaginați-vă bateria ca și cum propriul corp este o navă spațială. Este un exemplu personal pe care eu mi l-am imaginat.
Eu am în minte bateria mea, o văd, știu când este descărcată sau încărcată. O mare parte din această baterie susține sistemele de menținere a vieții. Ca la o navă spațială. Celulele vii folosesc energie, respiri, te miști, gândești. Consumi o parte din baterie ca să trăiești.

După asta, mai consumi baterie la fiecare activitate. Te ridici din pat dimineața, consumi baterie. Când mănânci, digestia consumă baterie. Cu cât alimentele sunt mai greu digerabile, bateria se consumă mai mult. Dacă mănânci prea mult din ceva, consumi baterie ca să elimini surplusul sau să îl stochezi, cu consum energetic mărit. Dacă nu ai nutrienți esențiali, corpul consumă baterie ca să îi sintetizeze din altceva, cu efort mai mare. Sau funcționează pe avarie, fără acesti nutrienți. Dacă bei ceva rece rece, bateria îl încălzește la 37 de grade. Dacă bei ceva fierbinte, bateria îl răcește până la 37 de grade. Sunt doar exemple. Efortul îndelungat consumă baterie. Concentrarea și rezolvarea unor situații cu mintea, consumă baterie. Ședințele, negocierile, discuțiile consumă baterie. De asta suntem obosiți după întâlniri grele. Samd.

Ok.
Din ceea ce rămâne în baterie, după menținerea vieții și activitățile zilnice, corpul are nevoie de energie pentru protecție. Dacă cineva atacă.
Ca să continui cu exemplul cu nava spațială.... țineți minte din filme că, în urma multiplelor lovituri, erau amenințate scuturile de protecție ale navei spațiale. Și energia navei ajungea doar să mențină viața și atât. Scuturile cădeau.
Ca să transferi energia la scuturi, amenințai menținerea vieții pe navă. (nivelul de oxigen, etc). Sunt filme cu aceste exemple.

Ei bine, la fel este și în organism.
Dacă o parte din baterie este folosită ca să te mențină în viață, cât rămâne pentru protecție?
Dacă mintea încărcată folosește restul de energie ca să alimenteze frica, panica, negativitatea, ura, obiceiurile proaste... nu mai rămâne baterie pentru “scutul de protecție”. Și oamenii se îmbolnăvesc, din lipsă de protecție.

Lipsa imunității este de fapt bateria goală.
Bateria rămasă ajunge doar la menținerea vieții și activităților zilnice. 
Iar când scade și mai mult, omul ajunge bolnav în pat, pentru că nu mai are baterie nici pentru activitățile zilnice (plimbat, ridicat din pat). Are baterie doar pentru menținerea vieții.
Sau mai rău, dacă scade sub, omul moare. Nu mai are baterie ca să mențină toată mașinăria biologică și organele vitale. Bateria este sub nivelul critic.

Astfel, în lupta cu virusul asigurați-vă că NU va consumați bateria. Nu moare nimeni de la virus, moare de la lipsa de protecție pentru ca bateria este descarcata sau la niveluri critice."

multumiri necunoscutului de pe net

Niciun comentariu:

 
Art Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryAlterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro