marți, 28 martie 2023

DEZLEGARI

 

  

ADUCETI VA AMINTE CUM SE TRAIA  

 
Acum 80 de ani, când nu era curent electric, bunicile noastre găteau aproape zilnic. 1-0 pentru ei: mâncau proaspăt. Ce rămânea seara se ducea în beci, la rece. În timpul verii tăiau o găină sâmbăta din care făceau câteva feluri de mâncare care să fie pentru duminică și maxim luni. Miercurea și vinerea erau zile sfinte de post. Marțea și joia, în lipsa cărnii, se delectau cu brânză și ouă pe lângă legume. "Dulcele" era iarna câte o plăcintă iar vara clătite cu minunata dulceață de casă. În rest fructe... la greu. Toate posturile de peste an erau ținute cu strictețe. Nu știau ei de mezeluri sau brânză topită, singurele "conserve" fiind carnea la garniță, slanina afumată, murăturile și compoturile. Și au trăit sănătoși până la 98 de ani. Și au murit de bătrânețe, lin și discret, fără să se chinuiască.
Constanta Manole

Niciun comentariu:

 
Art Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryAlterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro