Comisia Europeană ia în calcul să ofere despăgubiri pentru victimele serurilor anti-COVID. Mii de decese au fost confirmate. 75.000 de probleme neurologice de la Pfizer
Practic, va fi întocmit un fond de despăgubire prin intermediul căruia se va acorda pentru fiecare tip de ser cuantumul sumei alocate, în funcție de numărul de victime.
În total, până acum au fost raportate peste 1 milion de reacții adverse în urma serurilor anti-COVID.
Ce presupune rezoluția de la Comisia Europeană
Rezoluția prevede următoarele puncte:
„Parlamentul European,
– având în vedere articolul 13 din Regulamentul de procedură,
A. Întrucât Agenția Europeană pentru Medicamente enumeră deja aproximativ un milion de cazuri de reacții adverse în urma injectării vaccinurilor împotriva COVID-19:
– 435.779 pentru vaccinul Pfizer Biontech;
– 373.285 pentru vaccinul AstraZeneca;
– 117.243 pentru vaccinul Moderna;
– 27.694 pentru vaccinul Janssen.
B. Întrucât aceste reacții adverse sunt uneori grave; întrucât, de exemplu, aproximativ 75.000 de persoane ar fi avut efecte neurologice după vaccinul Pfizer;
C. întrucât Agenția Europeană pentru Medicamente susține că, în Uniunea Europeană, vaccinurile împotriva COVID-19 au avut consecințe fatale pentru 5.000 de persoane:
– 4.198 în cazul vaccinului Pfizer;
– 1.053 în cazul vaccinului AstraZeneca;
– 392 în cazul vaccinului Moderna;
– 138 în cazul vaccinului Janssen (Johnson );
D. Întrucât Comisia Europeană a negociat contractele de achiziție și nu a dorit ca laboratoarele farmaceutice să-și asume răspunderea; întrucât deputații din Parlamentul European nu au avut acces la contracte în timpul negocierilor,
1. Invită Comisia să instituie un fond de despăgubire a victimelor vaccinurilor împotriva COVID-19;
2. Încredințează Președintelui sarcina de a transmite prezenta rezoluție Comisiei șis tatelor membre”, se arată în documentul menționat de sursa citată.
Rămâne de văzut când va face Comisia Europeană anunțul oficial cu privire la despăgubirile oferite pentru persoanele cu afecte adverse în urma administrării serurilor anti-COVID-19. Un aspect important de luat în calcul este și orizontul de timp pentru care va fi oferit sprijinul financiar, având în vedere faptul că serurile sunt experimentale până în 2023/2024, potrivit producătorilor.
Două victime ale vaccinului Covid vorbesc pentru Național: Caporalul Sorin Ștefănescu s-a ales cu parapareză ataxică și profesoara Manuela Bârza din Marghita a făcut encefalită. Ambii, după a doua doză de Pfizer
Deși România este poate singura țară care nu a raportat până acum nici măcar o reacție adversă post-vaccinare, numărul acestora crește de la o zi la alta, iar medicii încep să recunoască în scripte cauza îmbolnăvirilor subite: reacție adversă post-vaccinare SAR-CoV-2.
Victimele vaccinurilor Covid aleg să-și spună povestea pentru a nu ajunge și alții în situația lor. Este și cazul unui militar din Dolj și al unei profesoare de română din Bihor, care și-au spus povestea pentru Național.ro.
Caporalul Sorin Ștefănescu de 46 de ani de la Brigada Multinațională Craiova, militar cu 3 misiuni efectuate în Afganistan, s-a ales cu parapareză ataxică și status post mielită toracală după ce a făcut a doua doză de ser Covid de la Pfizer. Pentru că nu mai este sigur pe picioarele sale, după 3 spitalizări, a ajuns la concluzia că va trebui să iasă din serviciu pensionându-se pe caz de boală.
Un lucru cu atât mai frustrant cu cât caporalul s-a vaccinat nu pentru că își dorea, ci din cauza presiunilor care se făceau asupra militarilor, șantajați cu plecarea în aplicații sau alternativa testării pe banii lor ori intrarea în carantină.
„M-am vaccinat pe 30 aprilie cu prima doză de Pfizer, iar cu a doua doză, pe 21 mai. La prima doză nu am avut nicio reacție adversă, însă după a doua doză, pe care am făcut-o la 10 dimineața, seara, după ora 21, stând la masă, am simțit că nu mai pot să respir, mă strângea ceva în piept. M-am dus în pat să mă întind puțin și m-a luat un tremurat fantastic, nu mai puteam nici să vorbesc. Timp de aproape o jumătate de oră am trepidat efectiv. Băiatul meu a vrut să dea telefon la Salvare, dar i-am făcut semn să nu facă asta. La un moment dat m-am liniștit și, când m-am dat jos din pat, nu mai aveam stabilitate, aveam picioarele amorțite. Și așa am rămas și în prezent, nu am stabilitate, merg în cârje. În tălpi simt de parcă aș călca pe pioneze”, a povestit caporalul Sorin Ștefănescu pentru Național.ro.
Având o condiție fizică foarte bună și fiind obișnuit să strângă din dinți, Sorin Ștefănescu s-a mai târât o perioadă scurtă la serviciu, până când l-au luat cu Ambulanța de acolo și l-au dus la Spitalul Militar din Craiova. După analize și RMN, diagnosticele au fost cumplite: parapareză ataxică și status post mielită toracală post-vaccinare SARS-Cov-2.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu