luni, 24 ianuarie 2022

Pavel Coruț - Samanța luminii e in noi și ea este iubire !

  
O scurta istorie a ... "bibliei"!
Rog pe cei prea Religioși sa se abțină de la comentarii. Daca nu pot accepta acest adevăr, sa treacă Peste!
Alte "detalii"...date de Pavel Coruț, Aici in link:
Sa Fie LUMINĂ!🙏
" ADEVARUL DESPRE BIBLIE...
Biblia ,
nu este o carte care a "existat" in vechime, ci este o carte relativ noua care a fost intocmita pe baza mai multor carti antice care au fost in mare parte amestecate, falsificate, rastalmacite si injumatatite.
Ea a fost scrisa de cativa oameni care, in acele vremuri stiau arta scrisului si a cititului, arta de existenta careia majoritatea omenirii nici macar nu avea habar.
Acum 1500 de ani, scribii nu au scris Biblia, ci au COPIAT, au unit si au AMESTECAT o gramada de traditii orale, izvoare istorice, legi, reguli pentru igiena si nutritie, poezii, cantece, proverbe, zicatori si fapte istorice reale cumulandu-le intr-o noua scriere care avea sa devina mai tarziu “cuvantul lui dumne-zeu”.
In acele timpuri erau doar cativa cei care stiau sa scrie si sa citesca, iar acesti cativa faceau parte toti din tagma PREOȚILOR templelor, care implineau serviciile pentru ZEI. Acestia fusesera invatati de ei tainele scrisului si ale cititului, pentru ca scrisul si cititul nu apartineau omenirii, ci ... ZEILOR.
Mai tarziu, in evul mediu, s-a extins invatatura aceasta doar pentru nobili si pentru persoanele de cel mai inalt rang, adica regii si imparatii.
De cele mai multe ori, acestia nu stiau sa citeasca si sa scrie nici o boaba, pentru ca aveau mereu scribi care scriau si citeau in locul lor.
In baza acestor scrieri care mai tarziu vor forma cartea de capatai a celor mai importante culte monoteiste al lumii, o mana de oameni tin in maini destinele si libertatea ei.
In acest fel, eroii antichitatii, marii razboinici ai neamului omenesc care au luptat impotriva zeilor si a daunatoarei lor tehnologii, au fost transformati in patriarhi biblici, fiinte nestiutoare si supuse unei superpotente care nu a existat niciodata.
Clerul mincinos...
vrea sa credem ca aceasta carte ticluita de ei a fost cartea de cult a evreilor, un popor care s-a nascut din neant, cu o istorie inexistenta, dar care a avut norocul sa aiba un creator nepamantean. Aceasta fiinta care i-a creat si modelat a fost un spirit , care ii inspira in scrierea acestei CĂRȚI... in care el este elogiat si ridicat in slavi in asa fel, incat va deveni STĂPÂNUL SUPREM al pamantului si al raselor umane.
Acum, cand stiu atat de multe lucruri, ma amuz gandindu-ma cat de usor poti sa manevrezi mintea umana si multimea indoctrinata de “adevarurile stiintifice”, pe care doar elita le-a cercetat, le-a descoperit si le-a aprobat ca pe adevaruri "ABSOLUTE".
Ca sa intelegeti ceea ce spun, am sa va introduc in tainele scrieri evreilor.
Scrierea lor antica era o scriere INCOMPREHENSIBILA, pentru ca evreii nu au avut NICIODATĂ cuvinte individuale, care sa aiba vocale sau pauze intre ele. Scrierea lor era un LUNG SIR DE LITERE din care trebuia sa formezi cuvantul potrivit si propozitia sau fraza care sa fie cat mai aproape de ceea ce au dorit sa exprime cu adevarat.
Multe scrieri ale antichitatii sunt incomprensibile astazi, pentru ca in acele vremuri fiecare folosea moduri diferite de scris.
Unele culturi scriau de sus in jos, altii de jos in sus, altii de la dreapta la stanga, altii de la stanga la dreapta ;
Unii foloseau simboluri, altii desene de animale pasari sau vegetale, altii semne cuneiforme, asa cum si evreii aveau aceasta scriere particulara.
Citirea scrierii lor apare si mai greoaie datorita faptului ca NU foloseau vocalele. Datorita acestor particularitati, romanii nu au putut niciodata sa traduca corect numele dumne-zeului lor.
Mult cunoscuta tetagrama JHWH... ascunde numele lui dumne-Zeu.
Ea nu a putut fi citita si descifrata corect din aceasta cauza. De aceea biserica a inventat misterul numelui domnului care nu trebuia pronuntat.
Aceasta colosală MINCIUNĂ biblica, este usor de combatut pentru ca in cartea evreilor, numele domnului apare de mai bine de 1800 de ori.
Diferenta dintre felul in care se scrie un cuvant fata de felul in care se citeste se numeste “qere-ketiv”.
Astfel, numele lui dumne-zeu, a fost tradus in mai multe variante. In general, il numesc Yahweh sau Jahve sau Iahve, nume de la care provine in romaneste Iehova.
Din cauza acestor particularitati de scriere, o fraza scrisa in limba lor cu vocale ar aparea cam asa: “Practicbibliaapareascrisainacestfel”.
Fara vocale, forma sa ar fi: “Prctcbblprscrsncstfl”.
Multiplicati acest rebus pentru circa 2 milioane si jumatate de litere ... si in acest fel, aveti in fata “Biblia” originala.
Cu alte cuvinte, scrierea ebraica antica, cat si interpretarea sa, a fost la indemana celor care au vrut sa construiasca un scenariu cat mai pompos pentru dumne-zeul care trebuia inventat. In acest fel au fost asociate fapte si istorii care aveau ca personaje principale zeii antici, fiindca despre un dumne-zeu singur, pana la aparitia Bibliei, nimeni nu a vorbit vreodata.
Nimeni nu a cunoscut NIMIC despre existenta sa, in nici o scriere sau povestire antica. Scrierile ebraice originale nu vorbesc despre un singur dumne-zeu, ci despre niste fapturi venite DIN ALTE LUMI, pe care ei le-au numit ELOHIM.
Acest cuvant nu se refera numai la o singura zeitate, asa cum vom vedea intr-un alt capitol, ci la mai multe.
Dupa evrei, acestea au creat pamantul, cerul, omul si toate vietuitoarele care il populeaza.
Principalele scrieri ebraice care au fost copiate pentru a alcatui Biblia de mai tarziu, au fost cele CINCI carti ale lui Moise, carti pe care evreii le numestc TORAH, iar biserica Pentateucul.
Cuvantul Torà ...sau Torah,
deriva de la cuvantul evreu “tohràh” - care se poate traduce ca “instructiuni”, “invataminte” sau “legi”.
Torà cuprinde primele 5 capitole ale Bibliei de astazi: Geneza,
Exodul,
Leviticul,
Numerele si
Deutornomul.
Mai tarziu, numele de Torà a fost inlocuit de cuvantul grecesc PENTATEUHUL care inseamna “ cele cinci parti”.
Ele fac parte din Vechiul Testament, una din partile care compun Biblia.
Aceste carti au , pentru evreii care NU si-au abandonat vechea lor lege mozaica, cea mai mare valoare, deoarece pentru ei, TOATE... au fost scrise de cel mai iubit patriarh al lor: MOISE.
Din acesta cauza ...ele sunt cunoscute in general, precum “Cartile cu legile lui Moise”.
In Biblia de mai tarziu, acestea au devenit RELIGIA evreilor, numai ca ei nu au avut niciodata o religie, ci o serie de LEGI antice, pe care dumne-zeul extraterestru si armatele sale calatoare in astronave le ordonasera poporului pe care l-au creat.
Din aceasta cauza, acestia erau OBLIGAȚI sa le resprecte cu sfintenie.
Evreii care mai cred si astazi in adevarata lor lege nu au nici un fel de legatura cu Noul Testament si NU RECUNOSC existenta lui Cristos pe pamanturile lor.
In legea lor exista doi invatati care trebuie sa vina. Acestia vor fi doi oameni iscusiti care vor guverna natia lor. Unul va fi un mare ÎMPĂRAT, iar al doilea un mare ÎNVĂȚAT care le va vorbi despre lumea spirituala.
In afara cartilor lui Mose, evreii mai au si alte carti care, formeaza impreuna cu acestea cunoscuta TANAKH, care cuprinde 24 de scrieri.
In Biblie, scribii au adunat 39 de scrieri proveniente de la evrei. Din acesta cauza acestea au capatat numele de “Scrieri ebraice” deoarece toate erau scrise in general in ARAMAICA, limba antica a evreilor.
Astfel, avem 17 scrieri istorice, de la Geneza la Ester, 5 poetice, de la Iov pana la Cantarea Cantarilor si 17 profetice, de la Isaia la Malachia.Aceste carti ale evreilor, extrem de neintelese si greoaie au fost traduse pentru prima oara in limba greaca veche, care era limba scrisa a antichitatii, de catre scribii papali.
Prima Biblie care s-a putut citi intr-o limba europeana s-a numit Septuaginta ... si a fost scrisa intre secolele al lll-lea si al ll-lea I.Hr.
Cu toate ca Septuaginta a fost scrisa de clerul imperiului Roman, acestia vor cu orice chip sa se faca sa credem ca ea a fost tradusa de 72 de scribi evrei, cate 6 pentru fiecare dintre triburile lor.
Acestia, dupa spusele romanilor, au muncit mai bine de 40 de ani sa o intocmeasca in orasul Alessandria, al Egiptului.
Va dati seama ce importanta are astazi aceasta fraza cu care se propaga una dintre cele mai oribile MINCIUNI?
Ei vor sa scoata in evidenta faptul ca tot evreii sunt cei care au tradus pentru prima oara scrierile lor in limba greaca botezandu-le Septuaginta.
Dar cand vreodata s-a intamplat o asa minune??
Niciodata !!!!
Toata aceasta carte care pana acum 2000 de ani NU EXISTA, a fost opera romanilor si a papilor care in acest fel au ajuns stapanii lumii cu adevarat.
Pentru a reusi sa duca la bun sfarsit aceasta decizie, Roma isi trimite scribii papali in Alessandria Egiptului unde exista cea mai vasta si importanta biblioteca a lumii antice : Biblioteca din Alessandria.
Acolo era tinuta toata stiinta si istoria veche a lumii.
De acolo, scribii au inceput sa nascoceasca o carte in care sa proslaveasca un imaginar stapan al lumii care va lasa pe pamant o singura institutie care sa guverneze in numele sau: biserica romano-catolica.
Dupa ce au plasmuit cartea care avea sa devina Biblia, romanii au sustras cu abilitate TOATE MANUSCRISELE de o importanta VITALĂ pentru omenire din marea biblioteca alessandrina, iar apoi au dat foc rafturilor goale PENTRU a ASCUNDE JAFUL pe care de abia il comisesera.
Dupa ce papii si clerul roman au plasmuit Septuaginta, acestia se gandesc ca ar fi bine ca aceasta noua inventie a lor sa fie scrisa in limba latina.
Astfel, Septuaginta este tradusa pentru prima data in limba LATINĂ.
Aceasta noua carte avea sa se numeasca “Vetus latina”. Bineinteles ca nimeni nu isi mai aminteste CÂND, CUM si DE CINE a fost scrisa, dar tot ei presupun ca este opera mai multor oameni care au scris-o in epoci diferite.
Dupa aceasta prima carte ticluita in limba bisericii catolice, apare o alta facuta dupa ea, numita Vulgata, pe care romanii au pus-o in carca lui San Girolamo. Aceasta aduce alte modificari pe care viitoarea biserica le considera necesare pentru adormirea pe veci a celor pe care trebuia sa ii indobitoceasca cu invataturile ei.
Elita povesteste ca , in anul 390, Sofronie Eusebiu Girolamo, care in romaneste devine IERONIM,
este trimis in Palestina pentru a face o traducere cat mai acurata a scrierilor palestiniene originale. Adica ... la mai bine de 600 de ani de la traducerea scrierilor evreilor in limba greaca, PAPA hotaraste ca... Septuaginta sa fie tradusa TOATĂ.. in LATINĂ !
Astfel, il trimite pe Ieronim la Bethleem ca sa inceapa traducerea dupa scripturile originale.
Ieronim a dat cea mai completa versiune a cartii, care s-a numit Vulgata, asa cum am spus.
La 8 aprilie 1546, Vulgata este recunoscuta de catre Consiliul din Trento ca fiind cea mai acurata traducere a scrierilor antice ale evreilor.
Nici de aceasta data viclenia, ipocrizia, minciuna si dementa clerului care doreste cu orice pret sa ÎNROBEASCĂ lumea, nu se lasa asteptata...
Deci,
dupa ce timp de 40 de ani scribii papei bantuie prin biblioteca din Alessandria pentru a nascoci Septuaginta, la cateva secole dupa, tot papa il trimite pe Ieronim in Bethleem ca sa faca ce ?!?
Sa inceapa traducerea dupa scrierile originale ???
Adica...
in loc sa fie scrisa Septuaginta dupa scrierile originale ale evreilor, ei fac Vulgata dupa scrierile originale !!! Noooooo..
Adevarul este, ca ... ei vor cu orice pret sa ingenuncheze MĂCAR in viitor poporul care le provoca o frica teribila: GEȚII.
Acestia NU AU FOST NICIODATĂ frati cu romanii, asa cum "canta" elita, ci DUȘMANII lor de moarte.
Din aceasta CAUZĂ, romanii fac ceva oribil :
INVENTEAZĂ LIMBA LATINĂ,
o limba care nu a fost vorbita de NICI UN POPOR sau invatat al acestei planete !
Ea este o limba INVENTATĂ in Grecia, care devine limba oficiala a bisericii catolice.
Singura care a vorbit si a lasat documente in limba latina, este biserica romano-catolica.
Cu ajutorul acestei limbi , romanii au INVENTAT povestea infratirii lor cu traco-getii.
In anul 1592, Vulgata este din nou revizuita nu numai in continut, ci si in titlu pentru ca ea capata denumirea de “Vulgata Sixtina Clementina”.
De atunci , aceasta carte devine “textus receptus” pentru intreaga biserica catolica pana in anii 1962-1965, cand Consilul Vaticaului ll, decide sa o revizioneze din nou.
Atunci ... aceasta carte a capatat numele de Biblia Vulgata Clementina.
Aceasta a fost PRIMA carte de pe pamant care s-a numit... BIBLIA.
Toate cultele crestine au la baza aceasta carte a bisericii catolice, la care au adaugat alte scrieri, in functie de cultul pe care il inventau.
Asa cum ati vazut,
Biblia NU ESTE SCRISĂ SUB INSPIRAȚIE DIVINĂ,
ci sub inspiratia DEMENȚILOR care conduceau imperiul Roman.
Ea ESTE o BIBLIOTECĂ... care contine scrieri antice ADUNATE intr-o singura carte , carora li s-a dat ALTĂ interpretare pentru a fi folosite in scopul murdar de a ÎNDOBITOCI si SCLAVIZA popoare intregi.
Omul era invatat de mic copil cultul ÎN.CHIN.-ĂCIUNII astfel incat in timp , s-a ajuns sa se creada ca este "NORMAL " sa te tarasti in 4 labe, invocand iertare unei NĂLUCI.
Scopul acestor umilinte era acela de a te crede un nevolnic, un NIMIC, un vierme care trebuie sa CERȘEASCĂ cu disperare "MILA" si " IERTARE" acestui "CREATOR" nemilos, INVENTAT de stapanii lumii."
Sursa- Mihai Gorduz
Grup- Fani *Akos Mondovic*


Niciun comentariu:

 
Art Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryAlterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro