joi, 5 mai 2022

S N Lazarev

 


”Trebuie să ne rugăm pe un fond de asceză, de post, de detașare – o asemenea rugăciune vindecă sufletul. Însă, dacă un om nu respectă aceste reguli, atunci acesta se roagă de fapt pentru bunurile propriului trup, satisfacerea propriilor nevoi animalice, propria sa bunăstare.
Rugăciunea nu trebuie să fie una interesată. În momentul în care, adresându-se lui Dumnezeu, un om cere în primul rând sănătate fizică, bani, bunăstare, atunci aceasta este o rugăciune interesată. Lăcomia înseamnă o prioritate a trupului și a spiritului (minții) asupra sufletului și a iubirii.
Totuși, dacă tot cerem ceva, atunci în primul rând să cerem să învățăm cum să iubim, pentru ca sufletul să fie bogat în bunătate, milă, generozitate, răbdare, curaj, ca să ne învingem propriile slăbiciuni – frica, mâhnirea, graba.
Pe primul loc pentru un om trebuie să se afle interesele sufletului, iar pe urmă – interesele spiritului și ale trupului. Atunci rugăciunea lui va fi cea corectă.
Omului, care mi-a citit cărțile, poate să i se pară: iată, mă voi ruga, mă voi căi și treburile mi se vor aranja; iată, mă voi ruga, mă voi căi, îmi va părea rău și boala va trece. El uită de suflet și începe să se roage doar pentru a-și rezolva propriile probleme mai repede. Acest lucru poate să ducă la consecințe serioase, pe neobservate, și acest lucru trebuie știut.
Toate religiile vorbesc despre un singur lucru – despre sănătatea sufletului. Iar sănătatea fizică și spirituală, și bunăstarea sunt deja consecințele bunăstării sufletești.
În cele din urmă, sensul cercetărilor mele se reduce la următoarele. Supărarea, ura, judecata, mâhnirea, regretul deformează structurile noastre de câmp și duc la boli. Întrucât structurile de câmp au legătură cu ceea ce noi numim suflet, atunci supărarea, ura, răutatea și alte sentimente negative reprezintă deformarea sufletului. Când eliminăm supărările noastre și alte emoții negative prin căință, aducem armonie în suflet și, ulterior, trupul se vindecă. Înseamnă că principalul scop al lucrului cu sine nu este sănătatea fizică, nu este bunăstarea materială și spirituală, ci puritatea și frumusețea sentimentelor noastre.
Când omul se închină la propriul trup, la propria bunăstare, când acesta se roagă doar pentru a deveni mai sănătos, acest lucru înseamnă renunțarea la Dumnezeu, îndepărtarea de El și intensificarea orgoliului.
Starea sufletului nostru se îmbunătățește atunci când aspirăm către Dumnezeu, când acceptăm voia Divină, când nu regretăm trecutul, când nu ne facem griji pentru viitor, când nu ne supărăm pe destin, când nu-i judecăm pe alții și pe sine, când ne îmbunătățim permanent caracterul. Și nu atunci când doar ne rugăm pentru a fi sănătoși........
Chiar dacă un om a citit pur și simplu din interes, cartile mele au o influență, oricât ar părea de ciudat. Informația are influență, are loc un proces de purificare: "murdăria" iese la suprafață, iar aceasta trebuie îndepărtată. Adică ceea ce fac eu în momentul primirii unui pacient. Are loc o accelerare a proceselor, toată "murdăria" iese la suprafață - cea sufletească. Și cititorul se purifica prin adresarea la Dumnezeu, prin rugăciune, prin bunătate, prin eliminarea agresivității. Există doar două procese. În ce constă tratamentul meu? Să prespunem că ați făcut ceva rău - ați urât pentru o lungă perioadă de timp sau nu ați vrut să trăiți, iar zece ani mai târziu aveți cancer. Ce este cancerul? Cancerul reprezintă un ajutor forțat pentru sufletul dvs. pentru a nu mai simți ură sau tristețe. Atunci când totul se acumulează, sufletul începe să se dezintegreze. Iată, pentru salvarea sufletului dvs. vi se dă cancerul. Ce fac eu? Vă voi explica cât de mult rău i-ați făcut sufletului dvs., iar ceea ce face natura în mod forțat, eu transform într-o stare de bună voie. Dvs. iertați, iubiți, vedeți în tot voința divină, și atunci când vă schimbați, atunci faceți de bună voie ceea ce face cancerul cu dvs. și apoi cancerul dispare. Prin urmare, tot sensul ajutorului meu nu constă în faptul că eu vindec, ci în faptul că eu ajut un om să facă în mod voluntar ceea ce face de obicei natura cu el în mod forțat"
SN Lazarev
Fragment Carte S.N. Lazarev ”VINDECAREA SUFLETULUI”

Fiecare om dorește să fie liber și fericit, dar situația actuală de pe planetă este de așa natură încât oamenilor din toate țările lumii le sunt limitate din ce în ce mai mult drepturile și libertățile. Din acest motiv, mâhnirea, tristețea și disperarea noastră sunt inutile.
Energia nu trebuie irosită pe frică, ură și judecata cuiva ci pe lupta cu cauza. Cauza constă în slăbirea iubirii, a credinței și a moralității în sufletele oamenilor.
Dacă iubirea din sufletul unui om se epuizează, atunci toată energia este orientată spre instinct și începe să aibă loc sclavia interioară de instincte, care și dă naștere și generează sclavia exterioară.
Practica online de grup ”Eliberare din sclavia interioară” Duminică 10 Aprilie 2022 de la ora 13:00

” Omul are 3 instincte. Primul, principalul instinct, este iubirea față de Dumnezeu, fără de care este imposibil să trăim. Cel de Sus ne dă totul - energie, viață, iubire - care este cel mai important lucru. Dacă acest instinct - primul instinct - funcționează normal, atunci celelalte două instincte au ca scop să ne păstreze viața - instinctul de reproducere și instinctul de supraviețuire funcționează normal. Însă, dacă primul instinct slăbește, atunci are loc o dezvoltare hipertrofiată a instinctului care susține viața și crește dependența de celelalte două instincte. Atunci când există credință în Dumnezeu, dependența de viață și de instincte se micșorează, ea este în regulă. Dacă credința în Dumnezeu scade, atunci omul devine pe neobservate sclavul instinctelor, iar sclavia interioară naște sclavie la exterior.
Un păgân este sclavul propriilor dorințe. În momentul în care un păgân umilește pe cineva, el este fericit pentru că atunci el este la înălțime, el s-a realizat, el trăiește. Cineva se chinuie și moare, iar el este sănătos și în viață, este fericit pentru că noțiunea de unitate și noțiunea de compasiune îi sunt puțin cunoscute.
Așadar, civilizația noastră care se îndepărtează de credința în Dumnezeu și cade în cultura păgână va ajunge în mod inevitabil la relațiile pe care le-a propovăduit de fapt fascismul. Ce este fascismul? Închinarea la instinctul de supraviețuire. Doar cei perfecți vor supraviețui, doar cei perfecți trebuie să trăiască, iar ceilalți trebuie distruși. Ce înseamnă Sodoma și Gomora? Închinarea la instinctul de procreare, la poftele trupești, la sexualitate. De îndată ce o civilizație uită de credință, de iubire, de Cel de Sus și începe să se închine la instincte, această civilizație este condamnată.
Este important să realizăm cum noi devenim sclavi pe neobservate și să ințelegem cum putem să învingem această stare….”
SN Lazarev
Practica ”Eliberare din sclavia interioară” - Duminică, 10 Aprilie 2022 la ora 13:00. Detalii la link-ul de mai jos:

„Dacă supărarea declanșează boala – m-am gândit eu odată – atunci înlăturarea supărării prin căință ar trebui, probabil, ar trebui să ducă la sănătate”.
La început, eu tratam cu ajutorul mâinilor, iar apoi am înțeles că doar omul însuși se poate vindeca pe sine, schimbându-și caracterul și concepția despre lume. De exemplu, la mine venea un om grav bolnav de cancer la stomac. Eu îi explicam că el este foarte supărat pe oameni, este nemulțumit de sine și îi propuneam să-i ierte pe toți și să elimine supărările prin căință.
Iertarea înseamnă renunțarea la dorința interioară de a-l ucide pe cel care ne-a jignit, întrucât orice jignire reprezintă o dorință de moarte interioară. Iar căința este un proces mai profund, o schimbare de sine: este necesar să fii puțin diferit pentru a nu te mai supăra, mai bine zis, să nu-ți repeți propriile greșeli în viitor.
Pacientul făcea lucruri simple: îi ierta pe oameni, elimina supărările prin căință și boala se retrăgea. Iertarea și căința ne tratează de cele mai grave boli.”
SN Lazarev
Fragment Carte S.N. Lazarev ”VINDECAREA SUFLETULUI”

”Firește, mulți oameni ar dori să primească atât o diagnosticare personală cât și pentru întreaga familie ca să afle ce trebuie să facă pentru a se vindeca și pentru a-și îmbunătăți destinul. Însă informația conținută în cărțile mele este pe deplin suficientă pentru a-ți aduce în armonie sufletul, destinul și sănătatea.
Ce-i drept, am întâlnit un fenomen interesant: unii dintre pacienții mei mi-au povestit că au început să înțeleagă ceea ce este prezentat în cărți abia după 10-15 ani de studiu minuțios. De ce se întâmplă așa? Deoarece înțelegerea presupune întotdeauna o schimbare interioară. Dacă un om nu este în stare să se schimbe, acesta nu va putea să înțeleagă și să asimileze ceva nou. Iar schimbarea este un proces destul de important, de lungă durată, uneori dureros. Din acest motiv, de regulă, cărțile mele sunt înțelese mai ușor de acei oameni care au trecut prin încercări serioase, nenorociri, acei oameni care s-au străduit să-și înfrunte problemele și au crezut în Dumnezeu.
Credința în Dumnezeu a avut întotdeauna legătură cu noțiunea de jertfă, cu noțiunea de detașare de propriul „Eu” exterior, uman. Omul care nu vrea să se sacrifice, omul zgârcit și lacom, își pierde pe neobservate credința în Dumnezeu.
Să ne amintim de parabola biblică despre Cain și Abel. Dumnezeu a primit darurile lui Abel, dar nu și pe cele ale lui Cain. De ce? Deoarece sufletul lui Cain s-a îndepărtat de Dumnezeu, fiindcă bunăstarea, îndestularea și sănătatea s-au dovedit a fi mai importante pentru el decât iubirea și sacrificiul, ceea ce a și demonstrat prin comportamentul său ulterior când și-a ucis propriul frate.
Citirea cărților și vindecarea sunt cu mult mai grele pentru un om zgârcit, invidios, lacom. Căci în cărțile mele vorbesc despre faptul că sufletul este pe primul loc și că, dacă acesta este bolnav, atunci se vor îmbolnăvi inevitabil și destinul și trupul unui om.”
SN Lazarev
Fragment Carte S.N. Lazarev ”VINDECAREA SUFLETULUI”

Niciun comentariu:

 
Art Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryAlterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro